Cart 0
Kristallens Väktare - Korpen flyger - Amanda Lindqvist

Korpen Flyger Första boken av tre i serien Kristallens Väktare

Korpen Flyger

I tidernas begynnelse skapade gudarna en kraftfull kristall. Med hjälp av denna kunde de härska över allt. Men där det finns ljus finns det också mörker. Kvaser, en av gudarna, försökte stjäla kristallen. De andra gudarna bannlyste honom från Valhall. Bitter och kränkt ville han ha hämnd. Han samlade mörkret till sig. Freya, gudarnas mäktigaste magiker, besegrade till slut mörkret genom att splittra kristallen i nio bitar. Kraften inuti kristallen släpptes lös och gudarnas värld förintades. De nio bitarna placerades sedan i alla de nio världarna och en väktare utsågs att vakta kristallerna. Med tiden började minnet blekna. Historia blev till legender. Legender blev till myter. Myter blev till sagor…

Tusen år senare är världen återigen i kaos. Något dödar all växtlighet norrut och svartbloden flyr söderut. Nästan som om något har skrämt dem.
En dag upptäcker Aska en mystisk kristall. Hennes far har haft den i sin ägo i många år utan någons vetskap. Men det är något med den. Den verkar nästan levande och den utser henne till sin väktare. Men hon är ingen, så vad vill den henne?

Nu måste hon skydda kristallen till varje pris. I fel händer kan den ställa till med stor skada. Men något är ute efter den. Något som gör vad som helst för att få tag på den.

Korpen flyger är den första delen av tre i serien Kristallens Väktare.

Kristallens Väktare - Korpen flyger - Amanda Lindqvist

Amanda Lindqvist Författare

Om författaren

Amanda Lindqvist föddes i Växjö, Sverige. Efter gymnasiet flyttade hon till Island för att jobba med hästar. Hon har en lång rad utbildningar bakom sig, tre stycken kandidatexamen och en masterexamen. 2015 flyttade hon till Gotland för att läsa till professionell manusförfattare för film och tv. Amanda har även gått en hel del skrivarkurser. Intresset för att skriva började redan i tidig ålder. Hon skrev sin första roman på runt 200 sidor när hon var bara åtta år gammal. Idag jobbar hon som bibliotekarie, men skriver böcker på fritiden. 2021 kom hon ut med sin första roman.

Skriv några rader

    Du kan också mejla mig. E-postadress: info@kristallensvaktare.se